A kormánypárti képviselők nem írták alá az M30-as miskolci szakaszának ingyenesen tartásáról szóló nyílt levelet

Megosztás

“Úgy tűnik, hogy a Fidesz és a KDNP azt szorgalmazza, hogy a miskolciak fizessenek a miskolci autópálya használatáért”, írja közleményében a Velünk a Város frakció.

Mint arról korábban írtunk, több útszakasz is fizetőssé válna a jövőben, köztük az M30-as miskolci elkerülő is. A Velünk a Város frakció közvetlenül a bejelentés után rendkívüli közleményben tiltakozott a lépés ellen, emellett egy nyílt levelet is megfogalmazott a frakció, amelyet kihelyeztek a városháza portáján, várva, hogy a kormánypárti képviselők is aláírják, támogatva ezzel azt a célt, hogy az M30-as autópálya Miskolcot elkerülő szakasza ingyenes maradhasson.

Az aláírási határidő lejárta után, csütörtök reggel ennek eredményéről számolt be sajtótájékoztatón a Velünk a Város frakció két tagja. Bazin Levente a Minap.hu tudósítása szerint tudatta, hogy a nyílt levelet csak a Velünk a Város frakció tagjai és Veres Pál polgármester írta alá.

“Úgy tűnik, hogy a Fidesz és a KDNP azt szorgalmazza, hogy a miskolciak fizessenek a miskolci autópálya használatáért” – fogalmazott, hozzátéve: ezt elfogadhatatlannak tartják. “Nem értünk egyet a kormánypárttal abban, hogy a miskolciakról még több bőrt húzzanak le. Márpedig a Fidesz-KDNP továbbra is bünteti a miskolciakat azért, mert nem támogatják a politikájukat.”

Szarka Dénes arra is rámutatott, a tervezett változtatások között Miskolc az egyetlen, ahol egy településen belüli szakasz válik fizetőssé. “Ezért is gondoljuk azt, hogy ez egyfajta negatív üzenet a miskolciak felé a kormány részéről. És ezért fájlaljuk különösen azt, hogy a döntést hallgatólagosan támogatják a Fidesz-KDNP miskolci önkormányzati képviselői is”.

A nyílt levelet így is elküldik a minisztériumnak, mert – mint Bazin Levente fogalmazott – “akik Miskolcot képviselik, kötelességük kiállni a miskolciak mellett”.

Forrás: Minap.hu; Fotó: Horváth Csongor

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek